Baaritiski ammattitaidolla Kim Ekman/Vision 51

Baaritiski on kenties ravintolan tärkein elementti. Baaritiskissä yhdistyy monen osapuolen intressit ja tämän takia baaritiskiä toteutettaessa tulee huomioida useita näkökulmia. Yökerhoissa, pubeissa ja useassa ravintolassa juuri baaritiski on se, missä myynti syntyy ja juuri tästä syystä ratkaisun tulee olla loppuun asti mietitty. Kuten jokainen meistä tietää, syntyy baaritiskeille helposti jonoja ja tämän takia baaritiskiä suunniteltaessa tulee toiminnallisuuden olla mielessä. Olemme kahdenkymmenen vuoden aikana tehneet yli kymmenen kilometriä baaritiskiä, joten uskallamme väittää meille syntyneen käsitys siitä mikä toimii missäkin.

Toiminnallisuuden lisäksi täytyy baaritiskiä rakennettaessa ottaa huomioon myös sen pitkä käyttöikä. Baaritiskin kun tulee kestää kulutusta ja säilyttää ilmeensä pidemmän aikaa. Baaritiskin alkaessa repsottaa voi se olla haitallista koko tilan ja paikan imagolle. Mielestämme olemme laadunhallinnassa onnistuneet erinomaisesti ja vanhimmat vielä käytössä olevat meidän tekemät baaritiskit on asennettu viime vuosituhannen puolella!

Baaritiski toimii loistavasti myös osana sisustusta ja näin ollen vangitsee katseen. Hienot yksityiskohdat ja laadukas viimeistely baaritiskissä tekevät vaikutuksen jokaiseen, joka saapuu paikalle. Moni onkin sanonut meille baaritiskin olevan ikään kuin paikan henki, se on jotain joka täydentää tilan valmiiksi.

Baaritiski moniin tarpeisiin

Puhuttaessa baaritiskistä ja erilaisista ravintoloista, pubeista sekä yökerhoista, toimii usein juuri baaritiski myös genren viestijänä. Kenellekään ei liene tule yllätyksenä, ettei sama tiski toimi joka paikassa. Kuten moni muu, myös baaritiski vaatii räätälöintiä ja näin ollen jokainen baaritiski on uniikki.

Laadun ja kustannustehokkuuden varmistamiseksi teemme baaritiskit omalla puusepäntehtaallamme mittojen mukaan valmiiksi ja suoritamme ainoastaan asennustyöt paikanpäällä. Juuri tämän takia pystymme välttämään yllätykset jotka syntyvät, kun baaritiskiä rakennetaan paikanpäällä. Tällä varmistamme myös aikataulussa pysymisen.

Baaritiskiä hankittaessa tulee myös muistaa, että se on työkalu ravintola-alan ammattilaisille ja tästä syystä baaritiskin tuleekin vastata ammattilaisten asettamia vaatimuksia. Baaritiskiä tehdessämme otamme huomioon myös baaritiskin takana työskentelevien toiveet ja sijoitammekin heidät työnsä kannalta tärkeät elementit juuri heidän toiveidensa mukaan.